SOMMERUDSTILLING 2018

 Sommerudstilling 2018
 
KOM TÆT PÅ RICHARD WINTHER
Nu på søndag d. 22. juli kl. 15 fejrer vi keramiker Grethe Bull Sarnings nye bog om Richard Winther og deres samarbejde: "Den Richard jeg kendte". Samtidig fejrer vi også Richards fødselsdag.
Grethe var både i 'voksenlære' hos Richard, hans samarbejdspartner og ven. Hun var så tæt på Richard, som det var muligt at komme. Bogen er et veloplagt kaleidoskop, fyldt med vise og anekdoter fyldt med humor og varme.
Billedet af Grethe er fra huset i 2016 på Richards 90 års fødselsdag.
Huset er åbent lørdage og søndage kl. 14-17. Entré 50 kr.
Marrebæksvej 6, Vindeby, 4913 Horslunde.
 
                                            _______________________________
 
WIE I LIV OG DØD 10. juni - 7. oktober 2018 lørdag og søndag kl. 14-17
Herman Stilling (1925 -1996) 10. juni - 7. oktober 2018 lørdag og søndag kl. 14-17
Læs mere i teksten herunder.

Åbningstider i fra 22. april - 7. oktober, lørdage og søndage fra kl. 14 - 17.
Entré 50 kr.
Alle andre dage åbnes efter behov ved henvendelse til Birthe Hvarre på tlf.: 30 61 03 01 eller Anne Bendtsen på tlf.: 61 28 33 67
Det koster ikke ekstra at bestille udenfor den faste åbningstid.
 
Vi er friske på Facebook: https://www.facebook.com/RichardWinther/
 
 
                                     ___________________________

NYE BLIKKE - I hus med Richard Winther: 22. april - 27. maj 
lørdag og søndag kl. 14-17
 
 
Udstillingen er et resultat af et samarbejde med 13 yngre billedkunstnere som er gået i dialog med Richard Winthers vægmalerier. De har besøgt huset enkeltvis og i flok flere gange og siger, at de er dybt fascineret af det fantastiske hus.
 
Nye Blikke - I hus med Richard Winther’ er en vandreudstilling i to etaper:
#1 finder sted i Richard Winthers hus i Vindeby på Lolland fra den 22. april - 27. maj 2018
#2 finder sted på Kastrupgårdsamlingen fra den 7. juni - 30. september 2018 (åbning den 6. juni). Se hjemmeside her
Vi er 13 yngre samtidskunstnere der til foråret 2018 vil gå i dialog og samspil med Winthers værker - og skabe et nyt og anderledes syn på hans mesterlige talent og alsidighed.
’Nye Blikke - I hus med Richard Winther’, er kurateret af billedkunstnerne Birgitte Støvring (1982), Camilla Thorup (1976), Anne Torpe (1981) og Lars Tygesen (1979). I samspil med en række samtidskunstnere vil udstillingen vise et anderledes gensyn med billedkunstneren Richard Winther – en af sin generations betydeligste kunstnere.
Midt på Lollands pløjemarker boede og arbejde Richard Winther de sidste 14 år af sit liv, i et nedlagt alderdomshjem. Efter hans død i 2007 blev huset købt af en lokal forening og i dag står det som et 250 m2 stort udstillingssted med museumsstatus. Huset stod dog til salg længe og I den forbindelse så vi; Birgitte, Camilla, Anne og Lars, billederne af et stærkt forsømt hus, men også et hus der vidnede om et vildt og passioneret kunstnerliv. Vi var især imponerede over den gemte skat af fabulerende lofts- og vægmalerier, der dekorerer husets kroge, døre, lofter og vægge. Herfra voksede ideen om at lave en udstilling i huset i samspil med Winthers værker. I foråret 2014 besøgte vi huset første gang, og herefter begyndte udstillingen Nye Blikke at tage form.
’Nye Blikke - I hus med Richard Winther’ er en udstilling hvor en række samtidskunstnere, går i dialog med Winther og hans værker. At spejle sig i Winthers identitet giver en mulighed for de deltagende kunstnere til udforske nye sider af sig selv, der kan danne afsæt for nye undersøgelser af kunstnerisk karakter. Udstillingerne giver på den vis både indsigt i en række nulevende kunstneres verdener og viser samtidig nye veje ind i Winthers univers og værker. De deltagende kunstnere har alle et slægtskab til Winther, enten i form af medie, materiale eller tematik. Kunstnerne skal forholde sig til Winther. Det kan være gennem et helt specifikt værk eller et mere overordnet tema. Winthers søn Tobias har indvilliget i at udlåne værker der kan indgå i udstillingen.
Følgende kunstnere deltager på udstillingerne. Først i RDO-Huset på Lolland, og senere på Kastrupgårdsamlingen, nær København: Rikke Benborg, Peter Linde Busk, Mette Colberg, Christian Finne, Gudrun Hasle, Jeanette Hillig, Claus Hugo Nielsen, Kaspar Oppen Samuelsen, Morten Schelde, Birgitte Støvring, Camilla Thorup, Anne Torpe og Lars Tygesen.

 
WIE I LIV OG DØD 10. juni -7. oktober 2018 lørdag og søndag kl.14-17
 
 
Udstillingen er en biografisk fortælling i malerier, skulpturer og film om Johannes Wiedevelt.
Richard Winther skabte billederne og gipsfigurerne i Rdo-huset, mens lerskitserne blev formet og brændt hos Grethe Bull Sarning og filmen optaget sammen med Steen Møller Rasmussen på forskellige locations i årene 2001 -2005. Hvert af de fire udstillingsrum viser en særlig del af historien og oplysninger om biografiens tilblivelse. Wiedevelt, hans liv, værk og tragiske død er ophængt på væggene. Filmen vil blive vist Richards soveværelse.


Herman Stilling (1925 -1996)10. juni -7. oktober 2018 lørdag og søndag kl.14-17
 

Herman Stilling var en af Richard Winthers akademikammerater. Han var en skæv og finurlig billedmager, hvis kunstneriske verden er fuld af nisser og trolde og sære skabninger. Han nærede også en særlig forkærlighed for bordben og udtrykte sig i malerier, grafik og mosaikker og har stadig en trofast menighed af tilhængere.
Birthe Hvarre | - Danmark | Tlf.: 30 610301 | poulstrup@mail.dk