SOMMERUDSTILLING 2017

Lolland kommunes kulturpris 2018
 
 
 
Åbningstider i fra 30. april - 8. oktober lørdage og søndage fra kl. 14 - 17. Entré 50 kr.
Alle andre dage åbnes efter behov ved henvendelse til Birthe Hvarre på tlf.: 30 61 03 01 eller Anne Bendtsen på tlf.: 61 28 33 67
Det koster ikke ekstra at bestille udenfor den faste åbningstid.


Om sommerens udstillinger
Af Jørgen Gammelgaard

Solen står højt på himlen, lidt højere end i går, og telefonen fortsætter med at ringe og mails tikker ind med forespørgsler om hvornår sommerudstillingen begynder. Når det sker, vil den sidste gipsmodel som Richard Winther skabte til Ringriderkomiteen i Sønderborg være flyttet fra sit lidt dunkle opholdssted på Tobias Winthers loft i Vollsjö frem i lyset i Vindeby. Den vil være omgivet af tegninger, små skitser i ler og træ og lange baner af fotografier og i andre rum vil der være modeller, malerier og udsnit af korrespondancen om monumentet og den sære krønike om hvorfor monumentet aldrig blev opstillet. Og i de nyåbnede rum i underetagen vil udstillingen ”Fotografiens Døtre” folde sig ud med arbejder af fotograferne Lilian Bolvinkel og Nanna Bisp Büchert.


Det umulige monument 30. april – 8. oktober

Model i gips, træ og hønsenet mål 160 x 210, 1994-95

Udstillingen vil tage os gennem nogle sider af Richard Winthers lange arbejdsproces med at skabe de forskellige modeller, som han afleverede til Ringriderkomiteen i Sønderborg. Der er fotografier fra ringridningsfesten i 1987, kunsthistoriske studier af europæiske ryttermonumenter, et væld af tegninger og kortlægning af hestens bevægelsesfaser, overvejelser af futurismens ideer om dynamik og stilistiske studier af Picassos og Max Ernsts opfattelser af hestefiguren. Den langt udtrukne strid mellem Ringriderkomiteen, Statens Kunstfond og Richard Winther vil dels belyses gennem de forskellige skitseforslag og dels gennem kopier af korrespondancen. Forhåbentlig skulle udstillingen give nogle kvalificerede svar på, hvorfor det stort anlagte og gennemarbejdede projekt til sidst blev skrinlagt.
Udstillingen rummer ligeledes en del af Richard Winthers mange hestemalerier.


Fotografiens Døtre

 
Richard Winther havde fra sine første eksperimenter en løbende dialog med både levende kollegaer og afdøde mestre i den fotografiske kunst. Vi vil gerne vise hvorfor de to fotografer, Lilian Bolvinkel og Nanna Bisp Büchert, har kvalificeret sig til titlen ”Fotografiens Døtre” i Richard Winthers optik. Som overskrift har vi valgt titlen på en serie malerier, hvor de to fotografer optræder sammen med fotografiets fader Joseph Nicéphore Niépce og Richard selv.
 
 
Dialogmøde
 

    
 
I forbindelse med udstillingen om Det umulige monument kommer Birgitte Anderberg, forfatter til artiklen i ”Ricardo da Winti et al” og museumsinspektør på Statens Museum for Kunst for at deltage i et dialogmøde med Jørgen Gammelgaard lørdag d.19. august kl.15.
 

Forfattermøde
 
 
Fotograf - Jakob Boserup

Lørdag d. 17. juni kl. 15 til kl. 17 holder forfatter og forlægger Asger Schnack foredrag om Richard Winther og læser op af egne værker.
 
 
 
 
Birthe Hvarre | - Danmark | Tlf.: 30 610301 | poulstrup@mail.dk