Lola Baidel og Birgit Dagmar Johansen

19. juli kl. kl 17-19
Oplæsning ved forfatterne Lola Baidel og Birgit Dagmar Johansen

Lola Baidel blev student i 1969. Debuterede i 1978 og var en del af kvindebevægelsen. Hun almengjorde det private og hendes digtning var vel tidlig autofiktion: nemlig subjektive erfaringer som politiseredes. Hun skrev om erotik og den kvindelige lyst i sødmefulde, skarptpointerede og enkle digte.
Har udgivet flere romaner. Hun har sammen med Lis Sørensen skrevet en musical. Og hun har skrevt dramatik for radioteatret.
Lola Baidel er mangesidig. En kvindelig John Wayne: “a woman’s gotta do, what a woman’s gotta do”. En usnobbet dynamo. Fungerer i dag som en kombination af forfatter, coach og bogholder. Nøgleordet synes at være “overskuelighed”. At have blik for gamle og nye sammenhænge. Det må siges at være en dyd. I bogholderi, coaching og bogføring samt måder at leve livet på er et skarpt syn og et præcist sprog nødvendigt for at bidrage til andres overblik og muligheder for at komme videre. Hun bringer overskuelighed ind i den frie grænseløse litteratur, hvor gammelt og nyt, kendt og ukendt væver sig ind mellem hinanden. - Det er en udfordring, der kræver sin kvinde.Birgit Dagmar Johansen var også en del af kvindebevægelsen. Var medforfatter og en del af redaktionsgruppen på ”Kvinde kend din krop”. Var Joan-søster i Dannerhuset, mm.  Hun var pioner og øjenåbner omkring seksuelle overgreb mod børn. Overlæge, psykiater, sexolog, terapeut og forfatter til en række kontroversielle bøger om sexologiske emner skrevet for hvermand, samt i en lang årrække brevkasseredaktør.
En medfødt nysgerrighed for menneskers adfærd og deres natur, samt et broget liv har fyldt hende med utallige historier, der nu står og tripper i kø for at blive skrevet. Det er ”udkantsmennesker”, hun fortæller om. Mennesker i udkanten af samfundet, hvor mange socialt, psykisk eller åndeligt falder gennem nettets masker. Begrebet socialrealisme får nye dimensioner gennem de mange fabler, skrøner og fantastiske fortællinger  i hendes  debutroman, som udkomme i juni.


Birthe Hvarre | - Danmark | Tlf.: 30 610301 | poulstrup@mail.dk