Huset

 
 
Huset ejes af foreningen Richard Winthers Hus i Vindeby, som arbejder på at bevare både bygningen og især de mange vægmalerier. For at gøre dette muligt søger vi diverse fonde og puljer. Desuden vil fremtidige indtægter til driften komme fra entré, sponsorater og salg af diverse trykte materialer.
 
Husets udstillingsområde er ialt på 250 m2.
Billedkunstneren, professor Richard Winther efterlod ved sin død i 2007 en række store malerier og dekorationer på vægge og lofter i forhallen, køkkenet og to andre rum i sit hus i Vindeby. Udsmykningen dækker i alt 71 kvadratmeter og omfatter 55 malerier i en helt original form og af meget høj kunstnerisk kvalitet.
Vægdekorationerne er et betydeligt værk i RW's produktion og også et stort og væsentligt værk i både hans egen generation, men også i dansk og europæisk billedkunst fra denne periode. Richard Winther var ikke særlig kendt i den store offentlighed, men var fra begyndelsen af halvtredserne og indtil sin død en central og højt respekteret skikkelse i dansk kunstliv. Richard Winthers kunst har ligeledes en høj international anerkendelse og han hører fx til de få danske kunstnere, som har fået invitation fra Museum of Modern Art, MOMA, i New York til en separatudstilling
 
Kontakt Birthe Hvarre hvis du vil høre mere og eventuelt sponsorere projektet.
 
 
PARKERING
Kørestoldsbrugere kan parkere i umiddelbar tilknytning til den nyetablerede handicaprampe ved husets vestside og benytte indgang her.  Klik på billederne herunder for at se dem i stort format.
 
Andre besøgende kan evt. parkere ved forsamlingshuset
Toftevej 135, Vindeby 4913 Horslunde.
Birthe Hvarre | - Danmark | Tlf.: 30 610301 | poulstrup@mail.dk