Anne Marie Ejrnæs og Ana Telling

16 august klokken 17-19
Oplæsning ved forfatterne Anne Marie Ejrnæs og Ana Telling.

Anne Marie Ejrnæs er opvokset i Sydsjælland. Student fra Køge. Er mag art i litteraturvidenskab i 1977. Havde skønlitterær debut i 1979.
Anne Marie Ejrnæs var aktiv i kvindebevægelsen i 1970érne og var med til at arrangere den første Femø lejr i 1971.
Hun har modtaget talrige priser og arbejdslegater. Fik i 1997 livsvarig ydelse fra Statens Kunstfond.
Hun beskriver kvindeliv og kvindelighed i forskellige tider, kulturer og kulturmøder. Hun giver os kvindepsyken og trækker os direkte ind i sine kvinders detaljerede sanse- og kropsoplevelser. Hun beskriver mange forskellige kvinder - kendte og ukendte- i mere eller mindre almindelige livssituationer og historiske sammenhænge, i sanset og sanselig form og med holdninger og vilje. Hun beskriver stærke kvinder, som hun selv: feminist og pioner.
Annemarie Ejrnæs´s kvinder vækkes til live for os gennem de vanskelige
situationer og foranderlige tider, de går igennem. Hele tiden med
aspekter der er af betydning for kvinden i dag og derfor for os alle.


Ana Telling er født i Århus, og opvokset i København. Har gået i ”livets skole” som Blomsterdekoratør, slagter, sømand, telefonist, pornomodel, kriminel, barpige i Spanien, kontorassistent, S/M prostitueret, indsat, forretningsindehaver, husmor i Nordafrika og billedkunstner i Tyskland.
Hun har siden 2013 skrevet tre bøger om livet, som det viser sig: groft, ubønhørligt og vidunderligt. Det grove er menneskenes substans. Det ubønhørlige, er guderne. Det vidunderlige, er den lykkelige gennemsigtighed, som af og til forekommer, og i splitsekunder ophæver det hele.
Hendes bøger er autofiktion. De er æstetiske værker og ikke dokumentarisme. Hendes udtryksform fremstår som en vild, moderne ekspressionisme, der på mange måder harmonerer med Richard Winthers.
Hun øser af sin livserfaring og der kommer mere. Hun siger, hun har mindst fem bøger mere ”i håret”. Dertil er hun en god fotograf.
Birthe Hvarre | - Danmark | Tlf.: 30 610301 | poulstrup@mail.dk